Kernteam Fairtrade Hof van Twente winnaar van duurzaamheidsprijs

Het initiatief voor de duurzaamheidsprijs van kernteam Fairtrade Hof van Twente bestaat uit het organiseren van een markt waar zoveel mogelijk doelgroepen elkaar ontmoeten. Doelgroepen, zoals bedrijven, winkels, scholen, verenigingen, kerken enzovoort, die hun projecten op het gebied van fairtrade en daarnaast ook van duurzaamheid aan elkaar presenteren. Aan het eind van de markt willen we graag het mooiste fairtrade initiatief belonen met een prijs in de vorm van een fairtrade product. Belangrijk criterium voor deze prijs is de mate waarin en wijze waarop men inzet op ontwikkeling van brede bewustwording, enthousiasme en draagvlak voor fairtrade.

Juryoordeel: Fair Trade wordt een belangrijk onderwerp gevonden door de jury. De jury is enthousiast over de acties die de werkgroep Fair Trade Hof van Twente nu al heeft laten zien. Dit geeft vertrouwen dat zij ook dit idee met hetzelfde enthousiasme tot realisatie kunnen brengen. Bovendien bestaat de werkgroep uit een brede vertegenwoordiging van inwoners uit Hof van Twente. De jury waardeert dat deze verbindingen zijn gelegd.
Geldprijs: het geld wordt toegekend om een duurzaamheidsmarkt te kunnen organiseren. De jury vraagt Fair Trade wel hoe deze markt op de langere termijn gerealiseerd wordt. De jury wil daar graag in meedenken.

Geplaatst in Nieuws.