Fairtrade bananen voor de Avond4daagse

Fairtrade Avondvierdaagse Hof van TwenteHet kernteam Fairtrade Hof van Twente gaat weer fairtrade bananen uitdelen aan de lopers van de avond4daaggse in Delden, Goor, Hengevelde en Markelo in de derde week van mei en in Diepenheim in juni. Het uitdelen van fairtrade bananen is  al traditie geworden, waarmee het kernteam elk jaar graag de aandacht vestigt op het belang van fairtrade met deze lekkere wandellekkernij. Verderop langs de route verzamelen Hofpower vrijwilligers de bananenschillen. Want een schone avond4daagse betekent een schoon milieu. Zie ook: www.supportervanschoon.nl. Opnieuw een uitstekende samenwerking tussen twee duurzaamheidsinitiatieven:

Fairtrade Hof van Twente en Hofpower voor de actie supporter van schoon. Weet je dat er vorig jaar meer dan 350 kilo bananen is uitgedeeld? Veel he?

Fairtrade kopen betekent een menswaardig bestaan mogelijk maken voor  de mensen op bananenplantages. Maar denk ook aan andere fairtrade producten zoals koffie, thee, chocola en fairtrade cadeautjes uit de wereldwinkels. Wat een mooie en makkelijke manier om iets voor je arme medemensen ergens anders op de wereld te doen.!

Intussen is op 22 maart de titel Fairtrade Gemeente officieel aan de gemeente verleend, waarmee, behalve de komende oranje borden aan de gemeentegrenzen, een nieuw stadium aanbreekt voor de Hof van Twente als 4e fairtrade gemeente in Overijssel . Wil je een bijdrage leveren aan de fairtrade gemeente campagne ? Wil je meer weten over fairtrade of met ons meedoen? Kijk dan op www.fairtradehofvantwente.nl of mail naar info@fairtradehofvantwente.nl.

Geplaatst in Nieuws.