Engberink en Kluijt in Hengevelde is Fairtrade bedrijf

Bureau rechtshulp bij letselschade Engberink en Kluijt is gemotiveerd over gestapt op het gebruik van fairtrade koffie en thee. Als je de wereld een beetje mooier en zeker ook eer-lijker wilt maken begin je bij jezelf. Ondanks berichten die doen vermoeden dat koffie-boeren niets hebben aan fairtrade moet toch duidelijk zijn dat dat wel het geval is. Het is de wereldhandelsprijs voor koffie die omhoog moet om het voor met name fairtrade kof-fieboeren mogelijk te maken een leefbaar inkomen te verdienen.
Marc Engberink is zich bewust dat iedereen een bijdrage kan leveren, ook thuis en dat dat helemaal niet zo moeilijk is en effect heeft.

Kernteam Fairtrade Hof van Twente is natuurlijk erg blij met de beslissing van Engberink en Kluijt, want nu is ook Hengevelde onderdeel geworden van en betrokken bij de campagne Fairtrade Gemeente Hof van Twente. De officiële toekenning van de titel “Fairtrade ge-meente” aan Hof van Twente is hiermee weer een stap dichterbij gekomen.
Ook de gemeente organisatie is druk bezig met het organiseren en zich voorbereiden op het overschakelen op fairtrade koffie en thee en andere fairtrade producten in de kantine. Naar verwachting zal komend voorjaar de officiële start van fairtrade gemeente Hof van Twente plaatsvinden met een passend evenement rondom fairtrade daarmee aangevend dat naoberschap niet alleen je buren dichtbij betreft, maar ook buren op grotere afstand. We zijn immers allemaal afhankelijk van elkaar. We worden zeker de vierde fairtrade ge-meente in Overijssel, dus nog wel werk aan de winkel voor de andere gemeenten, want je wil toch bereiken dat steeds meer mensen meewerken aan een eerlijker verdeling van welvaart en welbevinden in de wereld, juist ook Overijssel waar naoberschap zo belangrijk wordt gevonden!

Geplaatst in Nieuws.