Eerlijke bananen voor wandelaars Goorse Avondvierdaagse

Elke tiende van de maand wil de gemeente nét even wat extra aandacht vestigen op duurzaamheid in Hof van Twente. Op woensdag 10 mei gaan Fairtrade Hof van Twente en HofPower een actie doen bij de Avondvierdaagse Goor: alle basisschoolleerlingen die meelopen in de avondvierdaagse krijgen dan een portie extra energie in de vorm van een fairtrade banaan.

Op woensdagavond 10 mei worden tijdens de Avondvierdaagse in Goor fairtrade bananen uitgedeeld aan alle wandelende kinderen. De bananen worden aangeboden door het Kernteam Fairtrade  Hof van Twente. Dit kernteam is hard bezig om Hof van Twente in twee jaar het certificaat ‘fairtrade gemeente’ te kunnen geven. Zo is bijvoorbeeld de Reggehof al overgegaan op fairtrade koffie en thee. Later dit jaar organiseert het kernteam een markt over duurzaamheid.

Bananenschillen

Een stukje verderop bij de avondvierdaagse staan vrijwilligers van HofPower klaar om het afval van de bananenschil in te zamelen in de groene GFT-afvalbakken.  HofPower is het schoolprogramma over duurzaamheid en techniek. Dit jaar, in verband met de invoering van Diftar (het gescheiden inzamelen van afval) ligt de focus in het schoolprogramma vooral op afval.

Basketafvalbak

De groene afvalbakken zijn voor de gelegenheid omgedoopt tot basketafvalbakken. Kinderen van de Albatros uit Goor hebben met hun idee van de basketafvalbak een geldprijs gewonnen bij de finale van de Duurzaamheidsprijs, afgelopen 10 april. De leerlingen Marit, Caitlin en Tatum hadden een basketafvalbak bedacht om op die manier afval opruimen leuk te maken. Dit ontwerp wordt nu dus gebruikt bij de Avondvierdaagse.

Heeft u ideeën voor een tiende van de maand? Laat het weten via m.hutten@hofvantwente.nl of 06-41008824. Meer informatie op www.fairtradehofvantwente.nl en www.hofpower.nl.

Geplaatst in Nieuws.