Fairtrade Hof van Twente Diepenheim

Doe mee met Fairtrade!

Kernteam Fairtrade Hof van Twente wil, nu de corona pandemie bijna voorbij is, de draad weer oppakken en verder gaan werken aan bewustwording over fairtrade in de HOF.

Hof van Twente is sinds begin 2020 een officiële Fairtrade gemeente zoals je op de aankondigingsborden aan de invalswegen kunt zien. Het team heeft daar samen met de gemeente hard aan gewerkt om naast de gemeenteorganisatie zelf een aantal andere  instellingen, organisaties bedrijven, kerken en scholen het  fairtrade keurmerk te kunnen verlenen volgens de landelijke criteria. En nu is het tijd om de fairtrade principes verder uit te werken in de Hof. Eerlijke handel of FAIR TRADE  staat immers voor een gelijkwaardige, eerlijke manier van handel drijven en duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden. Koffieboeren, cacaoboeren en bananenboeren moeten een eerlijk, leefbaar loon kunnen verdienen met hun producten. Producten die wij hier allemaal graag en veel gebruiken.

Wanneer wij het over fairtrade hebben, dan gaan we uit van producten die voldoen aan het Max Havelaar keurmerk. Om voortvarend aan de slag te kunnen gaan zijn er meer mensen nodig die hun steentje daaraan willen bijdragen op hun eigen manier. Mensen die zich een aantal keren of meer per jaar willen inzetten voor deze eerlijke handel. Zoals bijvoorbeeld in de fairtrade weken in mei en eind oktober meehelpen actie te ondernemen. Of scholen, bedrijven en instellingen  enthousiasmeren om fairtradeproducten te gaan gebruiken, zoals koffie en thee, of de avondvierdaagse opleuken met fairtrade bananen, meedoen met kleurrijk in de Hof en zo zijn er allerlei mogelijkheden.

Voor iedereen die mee wil doen is er wel een activiteit die bij je past. Wie laat z’n eerlijke hart spreken? Neem contact op met Annelies Heeres, voorzitter kernteam  Fairtrade Hof van Twente, voor een oriënterend gesprek over wat jij kunt doen en wat je kunt betekenen:  06-29457777.

Geplaatst in Nieuws.