De kernleden van Fairtrade Hof van Twente

Delden zichtbaar Fairtrade

Aan de invalsweg vanuit Hengelo staat met het bekende oranje bordje vermeld dat Delden deel uitmaakt van Fairtrade Hof van Twente.

De kernleden van Fairtrade Hof van Twente in DeldenDiverse bedrijven en instellingen in Delden laten zien zich verbonden te hebben aan de campagne door het oranje logo bij de deur met daarop “FAIRTRADE GEMEENTE, wij doen mee”. Er wordt fairtrade koffie en thee geschonken en/of fairtradeproducten verkocht. Zoals de Wereldwinkel, supermarkten AH en Dirk van den Broek met veel fairtrade producten in de winkel. Bij Boetiek Emilie, bij Straver Reclame en Vormgeving, bij dierenartsenpraktijk De Hagmolen en ook bij de Protestantse kerk en kerk Heilige Blasius, Twickel doet mee in de Oranjerie en het bezoekerscentrum, muziekvereniging Amicitia, de bibliotheek, bij B&B Den Soeten Inval doet men mee door fairtrade koffie en thee te schenken. Hopelijk volgen er binnenkort meer. De webshop Bello-Eco verkoopt alleen maar eerlijke en dus ook fairtrade kleding. Delden is al goed bezig, maar de fairtrade olievlek kan nog alle kanten op.

Vanwege de coronacrisis zijn allerlei activiteiten dit voorjaar komen te vervallen. Dat wil niet zeggen dat we stil zitten. Het kernteam blijft werken aan uitbreiding van fairtradegebruik in Hof van Twente. Juist nu is het extra hard nodig om de arme kant van onze wereld te ondersteunen met aankoop van fairtradeproducten. Boeren dichtbij en ver weg hebben onze steun zeker nodig.

We kijken al uit naar het najaar: Op donderdagavond 22 oktober komt de fantastische musical Max Havelaar in de Reggehof! Een niet te missen gelegenheid om de oorsprong van de fairtrade gedachte verbeeld te zien. Fairtrade en het keurmerk Max Havelaar zorgt ervoor dat kleine boeren in ontwikkelingslanden een eerlijk loon naar werken krijgen waar zij van kunnen leven en hun kinderen naar school kunnen in plaats van mee te moeten werken

Fairtrade werkt aan 10 van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de verenigde Naties, de Sustainable Development Goals (SDG). Kijk eens op: www.sdgnederland.nl De gemeente maakt een goed begin op weg naar een global town. Binnenkort volgt meer nieuws over de SDG gemeente, blijf het volgen.. 

Doe ook mee en koop fairtradeproducten in supermarkt, webwinkel Bello-eco en Wereldwinkel, dé winkel voor fairtrade en duurzame cadeaus.

Fairtrade!  Wat anders?

Geplaatst in Nieuws.